Reiki nije samo isceliteljska tehnika, nije samo ni metod koji može pomoći da otkrijemo skrivene potencijale, niti bilo šta drugo što bismo mogli tek da izdvojimo. Reiki je  celina, filozofija, stil života i kao takav, sastavni je deo svakodnevice i svake situacije.

Nakon što sam objavila video Kako primeniti Reiki u svakodnevnom životu? dobila sam dosta pitanja o tome kako reikirati vodu, hranu, odnose. Prvo što bih volela da kažem jeste da ako ste Reiki praktičar (drugačije ne možete “reikirati”, ali možete slati ljubav, molitvu, afirmisati i biti zahvalni), to znači da ste prošli obuku, odnosno seminar i inicijaciju. U tom slučaju je trebalo da dobijete od svog učitelja detaljne instrukcije. Međutim, ukoliko se to nije dogodilo i ako vam učitelj nije uvek dostupan za tu vrstu pitanja, evo odgovora.

Voda: možete reikirati vodu u čaši ili flaši. Za veću količinu vode koju biste kasnije popili potrebno je da imate drugi ili neki veći stepen, a sa prvim možete reikirati vodu koju ćete odmah popiti (vi ili neko drugi). Kada vodu reikirate, ona menja svoju strukturu i postaje najbolja moguća za vaše telo i njegove potrebe. Vodu možete reikirati čisto da biste je pročistili, a možete to činiti i sa određenom namerom – da se podmladite, ubrzate isceljenje, ojačate imunitet, da budete na najboljoj vibraciji za postizanje nekog cilja. Šta god da vam padne na pamet je u redu, budite kreativni i eksperimentišite. Uvek imajte na umu da možete raditi samo na sebi i za sebe, a na drugom jedino ukoliko vam je traženo i dopušteno.

Aktivirajte Reiki u skladu sa vašim stepenom, obuhvatite rukama čašu ili flašu sa vodom i kanališite univerzalnu energiju između 10-15 minuta. Ukoliko imate prvi stepen, popijte vodu odmah posle toga, a ako imate drugi ili viši stepen, plasirajte Simbol moći radi zaštite ako hoćete da ostavite vodu za kasnije. Životinje jako vole reikiranu vodu, ali imajte na umu da ako je date kuci ili maci, postoji mogućnost da vam posle stalno traže da im reikirate vodu. 🙂

Ista je situacija sa hranom, samo što ovoga puta držimo ruke iznad tanjira ili posude u kojoj se nalazi hrana. Formirajte nameru (da se hrana pročisti, da bude najbolja moguća za vaše telo i potrebe, da budete zaštićeni ukoliko je hrana sumnjive ispravnosti), aktivirajte Reiki u skladu sa stepenom koji imate i kanališite Reiki 10-15 minuta sa rukama iznad hrane. Takođe možete plasirati Simbol moći radi pojačane zaštite i u toku spremanja jela.

Odnosi: Reiki možete slati u određene odnose i situacije. Na primer, ako sa nekom osobom konstantno imate problem u komunikaciji ili se ponavljaju izvesni obrasci, pošaljite Reiki sa namerom da se odnos isceli tako što će se isceliti onaj deo vašeg bića koji je odgovoran za prirodu takvog odnosa. Reiki uvek šaljite u uzrok problema i tražite da se situacija reši na najbolji i najuzvišeniji mogući način. Ukoliko imate drugi stepen Reikija, možete prevazići vreme i prostor i raditi na isceljenju odnosa u prošlosti, kao i na odnosima sa osobama koje više nisu žive (ako je ostalo nešto nedorečeno, ljutnja, ogorčenost, tuga ili bilo koja emocija niske vibracije). Formira se namera, aktivira se Reiki i kanališe se sve dok energija teče.

Važno je da budete kreativni. Zapamtite da Reiki možete primeniti u svim situacijama – od reikiranja baterije mobilnog telefona ako se isprazni, a hitno vam je, preko ciljeva koje želite da ostvarite (tražite da uvek bude u skladu sa najuzvišenijim dobrom), pa sve do krema, kristala ili kupke koju koristite.

Višak energije sa dlanova pošaljite za isceljenje planete, siromašnima, deci bez roditeljskog staranja ili za mir u svetu. ❤

Živi Reiki, budi Reiki! ❤

Sa ljubavlju,

Jelena Stefanović

Reiki Master/Teacher

https://www.facebook.com/jelenareikimagic/

 

Advertisements